Wat is EnTune?

EnTune verbindt en optimaliseert jouw energiesystemen in huis en bespaart zo tot 30% op je energiekosten. Daarnaast coacht EnTune jou om de energierekeningen nog verder te verlagen.

Beheer al je energiesystemen met één app

EnTune Gateway & App

EnTune is een merkonafhankelijke oplossing, bestaande uit een hardware module ‘de EnTune Gateway’ en een app. De EnTune Gateway wordt verbonden met je warmtepomp en andere energiesystemen in huis. EnTune is modulair opgezet en kan worden uitgebreid door het toevoegen van nieuwe modules. Met de EnTune app configureer je alle verbonden systemen. De app geeft tevens inzicht in gerealiseerde besparingen.

In de app chat je met de EnTune assistent: stel vragen over je modules, ontvang tips om extra te besparen en geef feedback op jouw comfortniveau. EnTune verwerkt jouw feedback in toekomstige optimalisaties.

Extra modules

Jouw energie ecosysteem

Je huis bevat meerdere energiesystemen. Sommigen gebruiken energie, anderen produceren of slaan juist op. De EnTune Gateway verbindt deze systemen met elkaar en creëert zo jouw eigen energie-ecosysteem, aangestuurd met één simpele app.

Voor elk energiesysteem is er een module beschikbaar. Het basispakket bevat de modules ‘Heating & Cooling’ en ‘Solar’. Breid EnTune uit met de extra modules ‘Electric vehicle charging’ en ‘Smart home battery’.

De resultaten zijn significant

Bespaar tot 30%

EnTune balanceert de vraag en aanbod van energie in jouw huis op basis van voorspelde energieprijzen, weersverwachting en gebruikerspatronen. Hiermee stroomlijnt EnTune het gebruik, het opwekken en de opslag van energie. Zo bespaar je zowel op energiekosten als op CO₂-uitstoot. Hoeveel EnTune voor jouw huishouden bespaart, hangt af van de aangesloten modules en de geselecteerde bespaarmodus.

Benieuwd hoe het werkt?