Wat is EnTune Home?

EnTune Home laat de energiesystemen van gebruikers slimmer samenwerken door ze te digitaliseren – resulterend in significante besparingen voor de klant en een helder overzicht voor de installateur.

De resultaten zijn significant

Hoe en waarop de gebruiker bespaart

EnTune Home is dé energie assistent die prestaties van installaties beter maakt door het inzetten van AI. Met EnTune bespaart een huishouden tot 30% op energiekosten, tot 15% op CO₂ en zal de piekbelasting afnemen. Deze besparingen komen tot stand door ons slimme datamodel. Elk moment van de dag, 24/7, besluit EnTune wat de beste energiestrategie voor een huishouden is – gebaseerd op voorspelde energieprijzen, weersverwachting, gebruikspatronen en nog veel meer.

Hiermee stroomlijnt EnTune het gebruik, de opwek en de opslag van energie. Zo bespaart een gebruiker zowel op energiekosten als op CO₂-uitstoot.

Eenvoudige en snelle installatie

Hardware, installatie & beheer

EnTune is een merkonafhankelijke oplossing, bestaande uit een hardware module ‘de EnTune Gateway’ en een app. De EnTune Gateway zorgt voor verbinding met de installatie en is makkelijk en snel te installeren. 

Tijdens de installatie wordt de EnTune app gebruikt om de verbonden systemen te koppelen. Dit intuïtieve proces behoeft geen voorkennis en kan volledig door de eindgebruiker worden doorlopen. De app geeft inzicht in gerealiseerde besparingen en stelt de gebruiker in staat om op een slimme en persoonlijke manier zijn energiesystemen aan te sturen – volledig digitaal.

Mochten gebruikers vragen hebben over hun systeem, op zoek zijn naar advies omtrent besparingen, of tegen complicaties aanlopen, dan kunnen ze in de app contact opnemen met de EnTune assistent.

Digitalisatie zorgt voor winst

Een digitaal energie-ecosysteem voor iedere gebruiker

EnTune verbindt de energiesystemen in een huishouden met elkaar en creëert zo een digitaal energie-ecosysteem. 

Dankzij het digitale energie-ecosysteem, blijven installateurs en klanten altijd verbonden. Door inzicht in de prestaties van installaties kan er altijd onderhoud gepland worden op het juiste moment – directe service.

Het feit dat alles digitaal is zorgt er ook voor dat je als installateur volledig future-proof bent. Alle systemen kunnen op afstand worden geüpdatet (denk aan hoe smartphones geüpdatet worden), en aangepast op toekomstige tariefstructuren en wetgeving.

Op zoek naar meer details?