Hoe werkt het?

EnTune uitgelegd in 3 eenvoudige stappen

1. Bepaal je gewenste bespaarmodus & geef feedback

Hoeveel EnTune bespaart, hangt af van je geselecteerde bespaarmodus. In elke modus bereikt EnTune aanzienlijke besparingen:

  • Comfort tot 15%
  • Smart tot 20%
  • Eco tot 30%

Je kunt Entune personaliseren en voorzien van feedback via de EnTune assistent. Zo garandeer je jouw comfort niveau tegen zo laag mogelijke kosten. EnTune leert van je feedback en past zijn instellingen aan voor toekomstige optimalisaties.

 

2. Het geheim van EnTune: data-gedreven beslissingen

EnTune creëert een data-gedreven model van je huis om de optimale energie-instellingen te bepalen. Het verzamelt gegevens van je energiesystemen en brengt de gebruikspatronen en het thermische karakter van je woning in kaart. Door dit te combineren met data, zoals dynamische energieprijzen en de weersvoorspelling, wordt jouw persoonlijke energieplan gecreëerd en direct uitgevoerd. EnTune past bijvoorbeeld de temperatuurinstellingen van je warmtepomp aan of start met het opladen van je elektrische auto.

3. Verdere optimalisatie op basis van tips

De EnTune assistent voorziet je van aanvullende tips die je helpen om je energiekosten verder te verlagen. Er zijn twee soorten tips, algemeen en gepersonaliseerd.

Voorbeeld – algemene besparingstip:
Verminder je douchetijd met 2 minuten, en bespaar zo 20 liter water en €0,22 per douchebeurt. Dit resulteert in een jaarlijkse besparing van €80 per gezinslid.

Gepersonaliseerde tips worden gegeven op basis van de patronen die EnTune ontdekt in je energieverbruik.

Voorbeeld – gepersonaliseerde besparingstip:
Momenteel gebruik je niet alle opgewekte zonne-energie. Gebruik meer energie in de namiddag in plaats van in de avond. Denk aan het opladen van je elektrische auto of het aanzetten van de wasmachine of vaatwasser.

Klaar om je energiesystemen te optimaliseren?